Sranan Gowtu Playlist

Met o.a. Master Blaster, Trafassi, Max Nijman, Lieve Hugo, Max Woiski Sr., La Rouge, Aptijt en vele meer

Sranan Gowtu', een initiatief van platenmaatschappij Top Notch om de levensloop en ontwikkeling van de Surinaamse muziek vast te leggen, presenteert drie nieuwe verzamelalbums van klassieke Surinaamse artiesten: Master Blaster, Sukru Sani en Iwan Esseboom & the Funmasters. Alle drie spelen op zondag 29 januari live in Paradiso, de drie albums verschijnen dezelfde dag zowel fysiek (cd) als digitaal. Het album van Iwan Esseboom & the Funmasters bevat zelfs twee cd’s: eentje met hun greatest hits en een cd met gloednieuwe opnames.

Meer Sranan Gowtu Selections

Sukru Sani - Pompo Lollie (En Andere Poku’s)


Halverwege de jaren tachtig dreigde kawina een vergeten en min of meer geïsoleerd muziekgenre te worden. Het werd wel gespeeld, maar op een manier die men nu ‘underground’ zou noemen. In de volksbuurt Latour en aan de Rangoelamweg, iets verderop langs het Pad van Wanica, waren geregeld kawinafeestjes, maar verder werd de muziek niet echt serieus genomen. En al helemaal niet in de clubs in de stad en tijdens festivals. De vaak duistere associatie met wintirituelen bleef kawina achtervolgen, waarbij het grote publiek voorbijging aan het hoge niveau van de pure percussiespecialisten.


Een van de drijvende krachten achter de rehabilitatie van de kawina is Patrick Tevé Tevreden. In Suriname richtte hij Sukru Sani op, met een repertoire dan uit pure kawina bestond. De muziek bleek van begin af aan geweldig aan te slaan. Daar speelde pr-man Guno Ravenberg, op dat moment werkzaam bij Radio KBC en fan van het eerste uur, een cruciale rol in. Alles bij elkaar nam de band 132 songs op, waarvan de helft op naam staat van Tevreden

SnoepGoed Playlist

TV Oranje - Muziek van eigen bodem!