Als kleine jongen voelde Patrick zich al aangetrokken tot de traditionele Surinaamse muziek. Zijn grootmoeder die hem groot bracht zat in een vrouwen vereniging genaamd "Zonnestraal". Zij nam hem mee naar georganiseerde huis- en verjaardagfeestjes waar groepen optraden zoals Jopie Vrieze, Fransje Gomez en Baas Maal. Met een groepje jongens uit de buurt waar Patrick mee opgroeide, vormden zij hun eigen band. Ze luisterden vooral naar populaire muziekgroepen en populaire radio liedjes. Zij imiteerden hun idolen zoals Lieve Hugo, Johan Zebeda en Big Jones zij behoorden tot hun favoriete zangers en waren hun inspiratiebron.


Na vele successen met onder anderen SukruMasters, Master Blaster en SukruSani, waar Patrick nog steeds mee optreedt op grote events of op uitnodiging van de Surinaamse overheid toert hij nog steeds.

Toeren doet hij nog steeds nu met zijn jongste formatie Lobi Firi. Vrij vertaald, "Gevoel van Liefde". Patrick en zijn huidige muziek formatie Lobi Firi speelden op de première van de film van het gelijknamige boek van Cynthia Mcloud "Hoe Duur Was De Suiker" welke veel furore maakte op het Nederlands Film Festival 2013. Recent nog waren zij ook te zien bij het VPRO programma "Vrije Geluiden" welke te zien was op Nederland 1,  NPO1 waar hij zijn eigen hit vertolkte namelijk Pompo Lollie (ook bekend als Pompolollie) maar ook nummers ten gehore bracht van o.a. zijn idool Lieve Hugo. Ook deed hij mee met nummers van zijn goede vriend en collega Edgar Burgos. Eind 2015 werden Lobi Firi o.l.v. TeVé uitgenodigd door Bimray Gospel Festival gehouden in het bekende Amsterdamse "Heineken Music Hall". Daar warmde hij het publiek op vlak voordat zij konden genieten van het optreden van Michelle Williams van de internationale groep van wereldster Beyonce van de groep Destiny's Child. Michelle die uit de States speciaal was komen overvliegen voor een fantastisch optreden in ons eigen Heineken Music Hall Amsterdam wist de zaal te verrassen met haar gospel repertoire.


Als kers op de taart presenteerde TopNotch het mooi boekwerk Sranan Gowtu "Iconen uit de Surinaamse muziek" welke erg goed werd ontvangen in het

RTL4 programma RTL Late Night gepresenteerd door niemand minder dan Humberto Tan


Patrick Tevreden opende zijn muzikale jaar in januari 2016 op het belangrijkste Europese Muziekfestival van het jaar "Noorderslag" . Daar opende hij met een optreden op het "Sranan Gowtu" podium op Noordslag het nieuwe jaar. Hij werd begeleid door de band van Trafassi en natuurlijk master blaser Ramon van La Parra alias Lappie van formatie Master Blaster. Daar vertolkte hij het nummer "Als je mij een vingertje wijst".


Er is dan ook geen nummer uit het Surinaamse genre World Music waar TeVé geen raad mee weet. Natuurlijk horen de echte TeVé fans Patrick Tevreden het liefst met zijn eigen grote hits zoals Tien Dala, het door TopNotch selected en uitgebrachte nummer Pompo Lollie (beter bekend als Pompolollie), Ze is verliefd, Leki Tongo, Afrika, Fawaka, Baks de Kikker en natuurlijk Banana. Maar dit zijn niet de enige hits die de man met de golden voice ten gehore bracht. Een overzicht van zijn gehele discography vind je dan ook hier